čtvrtek 12. února 2009

Trasy na běhání

Od mnoha traceurů (člověk, který dělá aktivně parkour, člověk, jehož hlavním cílem je sebezdokonalování se ve všech směrech života) slyšíme často věty typu: není kde trénovat, nebo trénoval bych, ale nemám kde... Ale parkour přece není jen o skákání velkých výšek. Nejdůležitější na parkouru je fyzický trénink. A ten se dá trénovat všude. I na rovné ploše se dá trénovat. Například běh. Jedna z nejdůležitějších součástí parkouru.
Zde jsou typy na kvalitní běžecké tréninkové trasy:

Lehké:
1. Eurocesta

Délka:
6km (dá se bez problému zkrátit, všude okolo jsou zastávky autobusu)
Z: Jeseník
Do: Písečná (trasa pokračuje i v Mikulovicích, ale je špatně propojená)
Krátký popis: Rovná asfaltová trasa téměř bez provozu. (hlavní cesta vede jinudy) Krajina se mění a cesta příjemně utíká. Je snadno dostupná pro všechny z okolí Jeseníku a Mikulovic.
Mapka:
1)Se vzdálenostními body
2)
MAPKA



Střední
1. Lázeňská cesta
(po žluté)
Délka:
3,8km
Z: Lázně Jeseník
Do: Jeskyně na Pomezí
Krátký popis: Asfaltovaná cesta s hrboly, která vede pěknou krajinou nad Lázněmi. Provoz zde není žádný, ale bývá zde hodně turistů. Cesta vede chvíli do kopce, chvíli z kopce. Tak po 1,5 kilometru je napravo pramen, který ocení zvláště ti, kteří si zapomněli pití doma. Dá se uběhnout tam i zpátky (pak je vzdálenost 7,6 km) a z lázní sejít nebo sjet dolů do Jeseníku.
Mapka:

1)
Turistická
2) Fotomapa




Navíc na foru parkour.cz je "Běh kolem Zeměkoule", takže se může připojit každý! A podle webu mapy.cz se dá měřit délka běhu.

Žádné komentáře: